Politie voert spooronderzoek uit in supermarkt Hoogeveen in zaak dood van Jihad Jafo

Geplaatst op 6 oktober 2022, om 11:46 uur

Hoogeveen – De politie doet onderzoek in een supermarkt en een woning in Hoogeveen in verband met de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Ook wordt een woning in Den Ham in Overijssel onderzocht.

De man werd sinds 6 december 2021 vermist. Afgelopen mei werd zijn lichaam in plastic gewikkeld teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik in Overijssel. Jafo bleek door een misdrijf om het leven gebracht. De doorzoekingen zijn onderdeel van het onderzoek naar de dood van en zijn gericht op het veilig stellen van sporen.

De politie vermoedt dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport en daarbij mogelijk in de problemen is gekomen. Waar de politie specifiek naar zoekt wil een woordvoerder niet kwijt “Het enige wat we daarover kunnen melden is dat het gaat om sporen in de hoop de waarheid in deze zaak boven tafel te krijgen.”

De supermarkt aan de Weide in Hoogeveen zal zeker tot zaterdag gesloten blijven. Volgens de politie verleent de eigenaar alle medewerking aan het onderzoek. Komende dinsdag 11 oktober besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de dood van Jihad Jafo.

Reacties

reacties