Auto belandt in water in Heerenveen; twee personen uit auto gered door omstanders

Geplaatst op 26 oktober 2022, om 13:30 uur

Heerenveen – Twee omstanders hebben woensdagochtend het leven van een ouder stel gered toen zij met hun auto te water raakten aan de Herenwal.

De auto schoot tijdens het parkeren rechtdoor, ramde een bankje en belandde in het water. Kapper Michel Menninga en zijn buurman zagen het ongeluk gebeuren. Zij twijfelden geen moment en gingen te water. De redders konden de man en vrouw nog net op tijd uit de auto halen. Na de redding verdween het voertuig al snel onder water. De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen.

,,Ik was aan het knippen toen het ongeluk gebeurde. Mijn buurman zag dit ook. Wij zijn direct te water gegaan om de mensen te helpen. Het lukte ons gelukkig om de slachtoffers eruit te halen” laat kapper Menninga rillend weten. Zijn klanten heeft hij voor vandaag afgezegd. ,,Ik moet zo eerst een warme douche en even bijkomen van de schrik”.

Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Berger Hof heeft de auto onder grote publieke belangstelling uit het water getakeld.

Reacties

reacties