Dienst Speciale Interventies ingezet bij klopjacht na mogelijke schietpartij in Leeuwarden

Geplaatst op 2 september 2022, om 12:00 uur

Leeuwarden – De Dienst Speciale Interventies heeft donderdagavond het basisteam Leeuwarden ondersteund bij een mogelijke schietpartij.

De melding van een schietpartij kwam omstreeks 22:00 uur binnen, waarna meerdere agenten met kogelwerende vesten ter plaatse kwamen aan de Paulus Akkermanwei.

Ter plaatse bleek dat er drie schoten gehoord zijn. Na onderzoek bleek er geen aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk is geschoten maar dat er meerdere personen zouden zijn mishandeld en 1 scooter is gestolen.

Omdat de verdachte zich mogelijk ophield in een bosgebied langs de Poptawei waar ook de gestolen scooter werd aangetroffen werd met meerdere agenten en een hond gezocht.
Nadat de hond meerdere keren aansloeg, maar er niemand werd aangetroffen werd de politiehelikopter uit Amsterdam en de Dienst Speciale Interventies opgeroepen.

Na een zoektocht van ruim drie uren kon niemand worden gevonden en werd de zoektocht gestaakt.

Na uitgebreid onderzoek bleek vrijdagochtend dat er een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen zijn mishandeld. De gestolen scooter werd in de bosjes langs de Poptawei aangetroffen.

De politie gaat nog verder onderzoek doen naar wat er zich precies heeft voorgedaan.

Reacties

reacties