Twee aanhoudingen na vondst van mogelijk drugsafval Kiel-Windeweer

Geplaatst op 22 augustus 2022, om 13:00 uur

Kiel-Windeweer – Zondagmiddag trof de politie omstreeks 14:30 uur een mogelijke hoeveelheid drugsafval aangetroffen op een terrein aan de Nieuwe Compagnie.

Op het terrein werden na de vondst van het drugsafval, een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw uit Midden-Groningen aangehouden. De politie verrichte een onderzoek op deze locatie en naar de rollen van de verdachten.

Maandagmorgen werd het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de Forensische Opsporing ingezet. Zij doen vandaag onderzoek op en rondom de plaats van de aangetroffen stoffen en goederen. Ook zullen zij onderzoeken om wat voor stoffen en goederen het precies gaat. Dit onderzoek gaat uiterst zorgvuldig en zal daarom enige tijd in beslag nemen.

Misdaad mag niet lonen
Drugsafval vormt een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie is echter niet alleen gefocust op het afval, maar vooral ook op de organisatie erachter. In de drugswereld gaat vaak veel geld om. Daarom zijn de doorzoekingen van vandaag ook gericht op enerzijds het verzamelen van informatie over de criminele organisatie en anderzijds het in beslag nemen van roerende en onroerende goederen.

Update: Lichaam gevonden tijdens onderzoek drugsafval Kiel-Windeweer

Reacties

reacties