Politie vordert meerdere rijbewijzen in na protestactie op A7 bij Zuidbroek

Geplaatst op 28 augustus 2022, om 16:04 uur

Zuidbroek- De politie heeft zondagmiddag meerdere rijbewijzen van actievoerders ingevorderd. De actievoerders waren met auto’s de A7 opgegaan tussen Zuidbroek en Scheemda.

Zo’n tien voertuigen werden stilgezet en de weg werd met de voertuigen geblokkeerd. De personen stapten daarna uit op de snelweg. Na enige tijd kwam de stoet weer in beweging en werden zij door de politie de snelweg afgeleid in richting van de carpoolplaats bij Scheemda.

Van vier personen, de twee veroorzakers van de langzaamaanactie en de twee veroorzakers van de blokkade, is het rijbewijs ingevorderd. De kentekens en personalia van alle aanwezige personen zijn genoteerd.

Op sociale media wordt verbijsterend gereageerd. Bestuurders van tractoren gingen de afgelopen weeken vrijuit en mochten hij rijbewijs behouden en kregen geen boete. Deze automobilisten deden hetzelfde en worden nu te zwaar bestraft aldus enkele gebruikers van sociale media.

 

Reacties

reacties