Nachtelijke branden houden brandweer wakker

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 08:27 uur

Nuis & Marum – Brandweerlieden zijn in de nacht van zondag op maandag gealarmeerd voor meerdere branden in de omgeving van Nuis en Marum.

Nuis – De brandweer van Marum omstreeks 01:30 uur gealarmeerd, later werd ook de assistentie gevraagd van het schuimblusvoertuig uit Groningen Stad. Aan de Lietsweg in Nuis stonden tientallen hooibalen in brand. Met assistentie van het schuimblusvoertuig werd deze brand geblust.

Marum – De brandweer van Ureterp en Burgum zijn omstreeks 02:10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Postdijk. Hier stond een bult in brand die enkele dagen eerder ook al in brand had gestaan. Met het blusvoertuig van Ureterp, de Watertank uit Burgum, en een shovel kregen zij de brand onder controle.

In de grote bult lagen onder andere hooibalen. Nadat met behulp van de shovel de bult uit elkaar was getrokken hebben de brandweerlieden alles goed nat gespoten.

 

Reacties

reacties