Meerdere branden bij Wijnjewoude en Ureterp

Geplaatst op 11 augustus 2022, om 09:18 uur

Wijnjewoude – In de nacht van woensdag op donderdag zijn rond 02:00 meerdere branden gemeld in de omgeving van Wijnjewoude en Ureterp.

De brandweer werd in beide dorpen opgeroepen. Volgens een ooggetuige waren er zes branden waarvan twee grotere. De brandweer van Beetsterzwaag was onderweg naar een melding van een brand bij de Hemrik in Ureterp, maar reed zich vast. Een ander korps is hiervoor als ondersteuning opgeroepen.

De brandweer van Ureterp en Olderbekoop hebben lange tijd staan blussen bij een brand in een bos bij Wijnjewoude. Een speciale waterwagen heeft meerdere keren op en neer moeten rijden om de brandweerauto’s van water te voorzien.

De brand veroorzaakte op beide plaatsen veel overlast. Omwonenden hadden de hulpdiensten gebeld en geklaagd over de stank.

Reacties

reacties