Man en minderjarige jongen opgepakt voor nachtelijke brandstichting

Geplaatst op 14 augustus 2022, om 12:30 uur

Ureterp – Twee personen uit Ureterp zijn zaterdag- op zondagnacht aangehouden door de politie, vanwege brandstichting. Een 55-jarige man en een minderjarige jongen reden rond in de omgeving waar diezelfde nacht meerdere branden waren aangestoken. De politie verdenkt het duo van het stichten van brand aan de Beakendyk, net na middernacht, zo schrijft Wâldnet. 

De politie was in de Zuidoosthoek van de provincie Fryslân al langere tijd extra actief qua surveillance, omdat er al meerdere malen brand is gesticht. De politie heeft de verdachten op het Selmien-West aangehouden, nadat hun voertuig waarop Duitse kentekenplaten zaten bevestigd, staande werd gehouden.

De man en de jongen zijn overgebracht naar het politiebureau, het voertuig is in beslag genomen. Of de verdachten ook betrokken zijn bij andere brandstichtingen, is nog onbekend en maakt deel uit van het onderzoek.

Reacties

reacties