Felle brand op industrieterrein in Franeker

Geplaatst op 13 augustus 2022, om 10:58 uur

Franeker – De brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeroepen voor een felle brand aan de Zuidelijke Industrieweg. 

Omstreeks twintig over twee werd de brandweer opgeroepen voor de brand. Aan de Zuidelijke Industrieweg zou een gebouw in brand staan. Omdat het om een felle brand ging werd er vrij snel opgeschaald naar Grote brand. Eenmaal ter plaatse bleek het echter niet om een gebouw te gaan, maar om een grote stapel met pallets.

De brandweerlieden wisten uitbreiding naar naastgelegen panden te voorkomen. Een naastgelegen loods werd aangestraald, maar door de snelle inzet van de brandweer bleef de schade beperkt. Omstreeks tien voor vier kon het sein brandmeester worden gegeven.

 

Reacties

reacties