Evacuaties bij aanmeldcentrum Ter Apel geeft enige verlichting

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 11:50 uur

Ter Apel – Ongeveer 250 personen hebben vrijdagnacht op het grasveld voor het aanmeldcentrum in Ter Apel geslapen, ondanks de evacuatie gisteren van een aantal mensen met bussen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Enkele honderden asielzoekers zijn gisteravond met bussen overgebracht naar o.a. Utrecht, Almere, Groningen, Zuidbroek en Stadskanaal.

Een aantal koos ervoor om te blijven. Volgens een woordvoerder van Vluchtelingenwerk waren veel asielzoekers “bang om in een bus te stappen” uit vrees dat hun asielaanvraag daardoor later in behandeling wordt genomen.

Asielzoekers die in Zuidbroek en Stadskanaal hebben overnacht zijn inmiddels weer terug in Ter Apel. De slaapplekken waren slechts voor één nacht beschikbaar.

 

Reacties

reacties