Rennende verwarde naakte man schrikt woonwijk De Singels op in Drachten

Geplaatst op 4 juli 2022, om 18:17 uur

Drachten – Maandagmiddag omstreeks 16:00 uur werd de Drachtster wijk De Singels opgeschrikt door een verwarde naakte man.

De man rende zonder kleding door de straten van de wijk. In de Lavermanstraat zou de man bij of in een woning van een buurtbewoner zijn gegaan. De man zette het vervolgens weer op een rennen en de politie en handhavering werd via 112 ingeschakeld.

Via de Anske Aptekerstraat en Eringastraat rende de man door naar de Hillemalaan. Buurtbewoners probeerde de zichtbaar verwarde man te kalmeren door op hem in te praten. Toen de man de drukke Zuiderhogeweg op wilde rennen besloot een omstander dit te voorkomen.

Op de Hillemalaan bontste de man op meerdere ramen van woningen en ging een achtertuin in van nietsvermoedende omwonende. Uiteindelijk kon de man op straat door de politie worden aangehouden. De man bleek vermoedelijk in een psychose te zitten en krijgt passende hulpverlening aangeboden. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Reacties

reacties