Forse brand in appartementencomplex Winschoten: brandweer bezig met reddingsactie bewoners

Geplaatst op 31 juli 2022, om 14:27 uur

Winschoten – Bij een forse woningbrand in de Narcisstraat te Winschoten zijn zondagmiddag veel hulpdiensten ingezet.

De brandmelding kwam omstreeks twee uur bij de meldkamer binnen waarna diverse hulpdiensten werden aangestuurd. Al snel bleek dat er zich nog personen in het pand bevonden, de brandweer schaalde op naar middel-brand en even later naar grote-brand waardoor drie tankautospuiten en een hoogwerker werden ingezet.

In de Narcisstraat aangekomen bleek het te gaan om een kelderbrand van het appartementencomplex welke door de hele gebouw voor rookontwikkeling zorgde. In totaal bleken elf bewoners van bovengelegen woningen naar het balkon gevlucht te zijn, zij werden door de brandweer met een hoogwerker gered.

De ambulancedienst kreeg assistentie van het mobiel medisch team bij de opvang van de bewoners. Het is nog niet bekend of er ook iemand gewond is geraakt bij get incident. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De nabije omgeving van het appartementencomplex is tijdelijk afgesloten.

Reacties

reacties