Drietal (46, 34 en 16 jaar) verdacht van poging tot doodslag bij boerenprotest Heerenveen (video)

Geplaatst op 6 juli 2022, om 16:24 uur

Heerenveen – Drie mannen zijn dinsdagavond tijdens een protestactie langs de A32 bij Heerenveen door de politie aangehouden. Het betreft een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 16-jarige jongen, eveneens afkomstig uit de gemeente Heerenveen.

Ze reden met trekkers op de A32 vanaf Thialf. Op de afrit stond een politiewagen om de trekkers tegen te houden. Op een gegeven moment werd er geschoten door de politie.

Onderzoek
In de hectische situatie ter plaatse zijn zij aangehouden voor een poging doodslag. Het onderzoek naar de gang van zaken loopt. Dit is een onderzoek onder leiding van de officier van justitie naar de feiten en omstandigheden. Op basis van dat onderzoek wordt een vervolgbeslissing genomen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek wordt duidelijk of de personen langer vast blijven zitten of niet. Vooralsnog zitten zij vast.

Rijksrecherche
Het onderzoek richt zich op de gedragingen van de drie mannen. Er is daarnaast nog een onderzoek gaande. In Heerenveen is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. Dat gebruik is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt altijd achteraf getoetst door de Rijksrecherche. In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen.

Reacties

reacties