Bewoners door rookmelder gealarmeerd bij woningbrand in Hindeloopen

Geplaatst op 5 juli 2022, om 05:44 uur

Hindeloopen – In de nacht van maandagavond op dinsdagmorgen werd de brandweer omstreeks 05:00 uur ingeschakeld voor een forse woningbrand.

Aan de Buren in Hindeloopen was brand ontstaan in een pottenbakkersoven aan de achterzijde van een woning. De meldkamer schaalde op naar middelbrand waarna de brandweerkorpsen van Workum, Parrega en Bolsward werden gealarmeerd.

Door een snelle inzet van de brandweer kon met bluswerkzaamheden erger worden voorkomen. De bewoners bleken door aanwezige rookmelders te zijn geattendeerd voor de brand, zij konden hierdoor tijdig de woning verlaten. Omdat er veel rook in de woning hing, heeft de brandweer de woning geventileerd. Stichting Salvage gaat de bewoners ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Reacties

reacties