Betrokken politieagent A32 incident Heerenveen is ondergedoken

Geplaatst op 7 juli 2022, om 17:03 uur

Heerenveen – Een politieagent die dinsdagavond aanwezig was bij het incident op de afrit van de A32 bij Heerenveen zou zijn ondergedoken. De sfeer rond hem zou grimmig zijn, dit meldt onder andere het AD.

Volgens vakbond ACP is er een politieagent thuis belaagd door tegenstanders van het stikstofbeleid of dit om dezelfde agent gaat die is ondergedoken is niet duidelijk. In zijn tuin is onder andere brandgesticht.

De ondergedoken politieagent woont in de gemeente Opsterland en heeft woensdagavond onder bewaking zijn woning verlaten. Zijn huis wordt op dit moment beveiligd. Na het incident gaan er in veel app groepen foto’s en informatie van de betrokkenen agenten rond. De politie vermeld dat de betrokken agent niet diegene is die geschoten heeft, wel heeft hij het vuurwapen getrokken om een boer uit een trekker te krijgen.

De politie roept op om dit niet te delen, bovendien zou dit ook strafbaar zijn. Er is een onderzoek door de politie gestart naar alle berichten en video’s.

Reacties

reacties