Bermbranden langs A7 en N381 bij Drachten en Ureterp tijdens protestactie

Geplaatst op 27 juli 2022, om 21:55 uur

Ureterp – Op de N381 Opper Haudmare nabij Ureterp en de N31 ter hoogte van het klaverblad bij Drachten zijn woensdagavond omstreeks negen uur branden gesticht in de berm.

Ter hoogte van de naastgelegen Bûtewei bleek in Ureterp dat enkele hooibalen in brand waren gestoken. Tijdens het aanrijden van de brandweer bleek dat op meer plaatsen branden waren gesticht, dit in verband met de aangekondigde boerenprotestacties. De brandweerkorpsen van Ureterp en Beetsterzwaag wisten deze brandende hooibalen vrij snel te blussen.

Omstreeks half tien werd de brandweer van Drachten aangestuurd voor een brandende bult hooi in een tractorband ter hoogte van het klaverblad. De brandweerlieden kregen ook dit brandje snel onder controle. Op de locatie waren enkele tientallen betogers aanwezig.

Reacties

reacties