Arrestatieteam doet inval in woning in Emmen

Geplaatst op 19 juli 2022, om 15:05 uur

Emmen – Dinsdagochtend heeft de politie een man uit Emmen aangehouden op verdenking van witwassen. Na meerdere anonieme meldingen werd een uitgebreid onderzoek naar witwassen gestart.

In dit onderzoek werd dinsdagochtend een verdachte aangehouden, op verdenking van witwassen. Het gaat om een 38-jarige man uit Emmen.

Hij werd in Amsterdam aangehouden, waar hij op dat moment verbleef. Ook werd zijn woning in Emmen doorzocht. Bij deze doorzoeking werd er conservatoir beslag gelegd op zijn auto, motor en andere dure goederen. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang.

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Reacties

reacties