Agent die op Jouke (16) schoot niet uit dienst gehaald: Hij heeft zichzelf ziek gemeld

Geplaatst op 8 juli 2022, om 07:28 uur

Heerenveen – De agent die dinsdagavond in Heerenveen op boerenzoon Jouke Hospes (16) uit Akkrum schoot, zit ziek thuis.

Gery Veldhuis, hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Noord-Nederland, vermelde in een interview met Omrop Fryslân dat de desbetreffende agent niet uit dienst is gehaald. De agent trok dinsdagavond zijn vuurwapen en schoot gericht op de cabine van de trekker.

Hij acht zichzelf momenteel niet in staat om te werken. Zeker niet nadat hij hoorde dat hij een kogel op een jonge jongen had afgevuurd. In deze dagen zal de desbetreffende agent worden gehoord door de Rijksrecherche. Volgens Gery Veldhuis heeft een dergelijk verklaring nog niet plaatsgevonden in de eerste twee dagen na het schietincident.

In Heerenveen is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. Dat gebruik is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt altijd achteraf getoetst door de Rijksrecherche. In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen.

Reacties

reacties