Brand in schuur slaat over op woning in Oude Pekela (video)

Geplaatst op 30 juni 2022, om 06:50 uur

Oude Pekela- De brandweer is donderdagochtend opgeroepen voor een uitslaande brand aan de Hanekampswijk in Oude Pekela. 

Omstreeks kwart over zes werd de brandweer opgeroepen. Al snel bleek het te gaan om een uitslaande brand en werd er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar grote brand. De zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving goed zichtbaar.

Het vuur sloeg uiteindelijk over op de naastgelegen woning. De brand zorgde voor meerdere explosies. Omdat dit zorgde voor gevaar in de omgeving werden meerdere woningen ontruimd. Via NL-Alert werden omwonenden verzocht naar binnen te gaan en uit de buurt te blijven van ramen.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het mogelijk zou gaan om een xtc-lab. De politie zal later onderzoek verrichten.

Reacties

reacties