Motorrijder zwaargewond na crash met automobilist op N380 bij Hoornsterzwaag

Geplaatst op 2 mei 2022, om 14:27 uur

Hoornsterzwaag – Op de Schoterlandseweg (N380) bij Hoornsterzwaag heeft maandagmiddag een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een motorrijder en een auto.

De automobilist raakte zwaar bekneld in zijn auto door de botsing. Het dak van de auto moest er af worden geknipt om de automobilist te kunnen bevrijden. De motorrijder belandde door de klap in een tuin van een woning. De motor vloog vervolgens in de brand. De brand werd geblust door een omstander. Het ongeval gebeurde omstreeks 13:00 uur.

Door de meldkamer in Drachten werd er opgeschaald naar ‘middel hv’, hierdoor werden er twee brandweerkorpsen voor het ongeval opgeroepen. Meerdere ambulances en de politie kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter vanuit Amsterdam landde langs de N381 bij Donkerbroek.

De motorrijder, een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is behandeld door het ambulancepersoneel. Vervolgens is de ambulance met het slachtoffer met spoed naar Donkerbroek gereden om hier een rendez-vous uit te voeren met het personeel van de traumahelikopter. Hierna is het slachtoffer naar het UMCG in Groningen gebracht. De bestuurder, een 33-jarige man uit Stadskanaal van de auto raakte ook zwaargewond en is na een behandeling in de ambulance ook overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg was lange tijd afgesloten vanwege het politie onderzoek.

Reacties

reacties