Brandweer blust natuurbrand in Beetsterzwaag

Geplaatst op 6 mei 2022, om 13:04 uur

Beetsterzwaag – De brandweer van Beetsterzwaag en Heerenveen zijn donderdagavond druk bezig geweest met het blussen van een bosbrand.

Rond 22:30 uur werden ze opgeroepen voor een brand in het bos langs de Boskwei. Er bleek een fors stuk natuurgebied in de brand te staan. Drie brandweervoertuigen werden ingezet bij de brandbestrijding.

Als een van de eerste korpsen in Nederland heeft brandweer Beetsterzwaag speciale rugtassen. Hierin zitten dunnere slangen, zodat deze tassen makkelijk mee te nemen zijn als er te voet lange afstanden in het bos moeten worden afgelegd. Dit kwam bij deze brand mooi van pas, want vanaf de brandweerauto was het nog een behoorlijk eind lopen het bos in.

Pas na middernacht konden zij weer terug naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Reacties

reacties