Inspelen op de opkomende internationale bedrijvigheid in Nederland

Geplaatst op 22 april 2022, om 15:17 uur

Regio – De afgelopen jaren is Nederland uitgegroeid tot een plek waar veel internationale bedrijven zich vestigen. Denk aan grote namen als Shell en Booking.com.

Deze bedrijven kiezen steeds vaker Nederland als uitvalsbasis voor een Europees kantoor. Met name Noord-Nederland wordt steeds vaker gekozen door deze bedrijven. De internationalisering van Nederland zorgt ook voor veel nieuwe werknemers die zich hier gaan vestigen. In dit artikel leggen wij uit hoe je als huiseigenaar kan inspelen op deze toestroom aan expats.

Het verhuren van je woning
De toestroom van internationale werknemers als gevolg van de komst van internationale bedrijven in Nederland zorgt voor een grotere vraag naar woningen. Als huiseigenaar in Noord-Nederland kan je de verhuur woning in overweging nemen. Door het grote woningtekort in Nederland zal het vrij eenvoudig zijn om je woning te verhuren aan huurders. Om je woning te mogen verhuren, moet je aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen verschillen per gemeente. Wees daar alert op voordat je besluit je huis te gaan verhuren.

Expats
Een expat is een werknemer van een bedrijf die tijdelijk in het buitenland woont voor zijn of haar werk. Doordat ze doorgaans tijdelijk in het buitenland wonen, zullen zij geen moeite doen om te integreren in het land waar ze werken. Expats krijgen vaak via hun werkgever een woonplek aangewezen. Je huis verhuren aan expats is daarom een goede mogelijkheid. Doordat werkgevers vaak de huur betalen voor de expats, kan je als verhuurder doorgaans een hogere huurprijs vragen. Door hun hoge inkomens zullen zij vaak huren in het duurdere segment.

Je huis gemeubileerd verhuren
Wanneer je besluit je huis aan expats te verhuren, moet je er rekening mee houden dat expats maar tijdelijk blijven in dit land. Om die reden geven zij de voorkeur aan een gemeubileerde woning waar ze direct in kunnen trekken. Zorg er dus voor dat je huis van alle gemakken is voorzien, hiermee maak je het aantrekkelijker voor werkgevers om jouw huis te kiezen als woning voor expats.

Maak duidelijke afspraken
Wanneer je je huis verhuurt aan expats, zorg er dan voor dat je duidelijke afspraken maakt omtrent de huisregels. Wanneer je geen huisdieren in je woning wilt, zorg er dan voor dat dit in het contract wordt opgenomen om misverstanden te voorkomen.

De komst van internationale bedrijven zorgt ook voor een komst van expats. Wanneer je besluit je woning te verhuren aan expats, zorg er dan voor dat je aan alle eisen voldoet om te mogen verhuren en maak duidelijke afspraken met de huurders.

Foto: Pexels

Reacties

reacties