iGaming markt Nederland behoort tot één van de snelst groeiende markten in Europa

Geplaatst op 7 april 2022, om 17:14 uur

Regio – De online gaming-markt is al jaren aan het groeien. Met de legalisatie van het online gokken in Nederland zijn de ontwikkelingen op dit gebied echter in sneltreinvaart terecht gekomen.

De groei in online gaming lijkt steeds groter te worden. De legalisatie is pas net een half jaar oud en we zien nu al een enorme groei. Sterker nog: er bestaat geen enkele markt in Nederland die zo snel groeit als de iGaming-markt. Op dit moment behoort onze online gaming-markt al tot één van de meest succesvolle en snelst groeiende markten in Europa.

Dit is waarom Nederland zo’n belangrijke rol speelt in de iGaming markt
Als je naar ons kleine landje kijkt, dan kan je misschien niet geloven dat we zo’n grote rol spelen in de iGaming-markt. Wat kan ons land nou betekenen binnen deze grote wereld? Nou, heel veel! Zo blijkt. Toch is dat niet helemaal toevallig.

Allereerst is het goed om te beseffen dat een goede online infrastructuur zeker niet voor ieder land weggelegd is. In Nederland zijn we misschien gewend aan het gemak van het internet. Iedereen heeft er toegang toe. Jong en oud. Arm en rijk. Doordat iedereen toegang kan krijgen tot het internet wordt de stap naar online gaming natuurlijk ook veel gemakkelijker gemaakt. Daarnaast zien we ook dat het spelen van online games in ons land heel gewoon is geworden. Hoe vaak worden er wel niet cadeaubonnen geschonken met een tegoed voor het aanschaffen van nieuwe online games? We hebben de iGaming wereld in onze harten gesloten. Tel hier de legalisatie van het online gokken bij op en we genieten ook nog eens massaal van een geheel nieuwe tak in de wereld van online gaming. Met de populaire online bookmakers betcity en bet365 kunnen online gokkers hun lol op.

Veiligheid van online gokken toegenomen
Nog een belangrijke reden waarom Nederland zo populair is op het gebied van iGaming is dat we sinds de legalisatie over veel meer spelersbescherming beschikken. Online gokken is veel veiliger geworden. De markt moet zich nu houden aan een geheel nieuwe wetgeving. De belangrijkste verandering is dat mensen niet meer anoniem kunnen spelen voor geld. Ze moeten volgens de wet hun BSN-nummer toevoegen aan hun account. Hierdoor is gemakkelijker te achterhalen wie er kampt met verslavingsproblemen en wie niet. Bovendien worden geregistreerde verslaafden zo ook uitgesloten om zich ooit nog eens aan te sluiten bij een bookmaker. Zelfs de huisgenoten van de verslaafden mogen dit niet doen. Hierdoor is er dus meer zicht op de online gokkers en blijft het voor iedereen leuk én minder risicovol voor verslavingsgevoeligen.
Tegelijkertijd zien we dat er ook steeds meer verschillende betalingsmethoden worden toegepast. Denk aan betrouwbare systemen als iDeal, PayPal en Pay n Play. Dat biedt veel meer veiligheid voor de spelers. Door deze spelersbescherming en de zorgplicht van de online casino’s kunnen spelers een veel groter spelplezier ervaren. Een veilige, snel groeiende markt, voor iedereen.

Foto: Pexels

Reacties

reacties