Grote politiemacht in Heerenveen voor mogelijke ongeregeldheden in aanloop Friese derby

Geplaatst op 30 april 2022, om 11:07 uur

Heerenveen – De politie was vrijdagavond met meerdere eenheden op verschillende locaties in Heerenveen aanwezig vanwege toezicht en controle.

Deze toezicht en controle zou volgens de woordvoering in het kader van de openbare orde zijn geweest. Tientallen agenten stonden met kogelwerende vesten paraat in en om het centrum van Heerenveen. De politie trekt deze zogeheten ”zware vesten” alleen aan als er reële dreiging is tot zwaar geweld met wapens. Nabij het station werd de weg afgesloten met diverse politievoertuigen waaronder een arrestantenbus.

De grote politie-inzet heeft te maken met de spanningen en verwachte ongeregeldheden rondom de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen. Ook zaterdagavond zal de politie fors investeren op de naleving van de openbare orde. Na verluidt zal dan ook de mobiele eenheid worden ingezet.

Reacties

reacties