Zo maak je je eigen mancave met thuisbioscoop

Geplaatst op 10 maart 2022, om 09:59 uur

Regio – Droom je er al jaren van om een eigen mancave in huis te hebben? Eentje waar je je lekker even terug kan trekken en de dingen kunt doen die jij het allerleukste vindt? Zoals bijvoorbeeld heerlijk vanuit je luie stoel naar de allernieuwste films en series via streamingdiensten als Netflix en Videoland kijken.

Ga dan aan de slag met het maken van je eigen mancave inclusief thuisbioscoop. In dit artikel geven we je meer informatie en praktische tips over hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Kies eerst een geschikte ruimte in huis
Je kunt natuurlijk je woonkamer verbouwen tot mancave met thuisbioscoop, maar de kans is groot dat de rest van de bewoners van je huis daar niet zo blij van worden. Dus is het belangrijk om te kijken of er een andere geschikte ruimte in of bij je huis te vinden is. Misschien kan je een extra kamer op de zolder maken of een gedeelte van de garage omtoveren tot mancave? Heb je een logeerkamer maar kan je de keren dat daar iemand verbleef op één hand tellen? Misschien dat dat dan je nieuwe kamer met thuisbioscoop moet gaan worden. Let er daarbij wel op dat de kamer goed te verduisteren is, zodat je uiteindelijk optimaal van al je films en series kunt genieten.

Zorg voor comfortabel meubilair
Als de kamer voor je mancave eenmaal bepaald is, ga je over de inrichting nadenken. Je kunt lukraak een paar fijne fauteuils plaatsen of een fijne loungebank aanschaffen. En voor de gemiddelde mancave is daar ook helemaal niets mis mee. Maar als je toch die thuisbioscoop gaat aanleggen dan is het natuurlijk veel leuker om voor echte authentieke bioscoopstoelen te kiezen. Of om die zo goed mogelijk na te maken, mocht je ze nergens op de kop kunnen tikken. Je kunt je mancave met thuisbioscoop in elk geval inrichten op de manier die je zelf wilt.

Ga voor goed geluid
Goed geluid bij het kijken van films is natuurlijk ook enorm belangrijk. Bedenk allereerst dat geluid op harde oppervlakken weerkaatst, dus zorg bijvoorbeeld voor zachte vloerbedekking in de kamer en andere geluidsisolerende oplossingen tegen de muren. Vervolgens ga je op jacht naar een goed speakersysteem. Ook daar kun je zo ver in gaan als je zelf wilt, ook met het oog op kwaliteit en uiteraard je budget. Wat heb je ervoor over om volledig op te gaan in het beeld en geluid in je nieuwe mancave slash bioscoopkamer? En is er eventueel een persoonlijke lening nodig om de onderdelen van je thuisbioscoop helemaal naar wens te krijgen?

Regel het juiste beeld
Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om wát je te zien krijgt in je mancave met thuisbioscoop en hóe je het te zien krijgt. Zorg er dus ook voor dat je een geweldig beeldscherm hebt waar je al die films en series op kunt kijken. Of kies voor een goede beamer die het beeld vanaf je telefoon of computer op de muur of een groot scherm in de ruimte projecteert. Ga dus zelf op zoek naar alle voor- en nadelen van de verschillende opties voor jouw situatie en bepaal vervolgens op welke manier jij in de toekomst ultiem gaat genieten in je mancave met thuisbioscoop.

Foto: ABN AMRO

Reacties

reacties