Weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden

Geplaatst op 20 maart 2022, om 18:44 uur

Leeuwarden – Weericoon Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Paulusma had al geruime tijd kanker, maar hij wilde graag dat niemand -behalve zijn familie en naasten- daar iets van wist. Zondagmiddag overleed hij in het ziekenhuis in Leeuwarden. 

De Friese weerman maakte in 1985 zijn debuut op de radio bij Omrop Fryslân. Later deed hij de weersverwachting op televisie, zowel voor Omrop Fryslân als voor RTV Noord, waar hij nog altijd te zien was.

Vanaf 1996 werd Paulusma vaste weerman van SBS6. Eind 2019 stopte Paulusma bij SBS6. Per 1 januari 2020 was Piets Weer te zien bij Omroep MAX en te horen op NPO Radio 5. Afgelopen week presenteerde hij nog de weersverwachting op de radio.

In januari van dit jaar werd Paulusma benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Fryslân en diverse goede doelen. “Het doet veel met me”, zei hij toen.

“Oant Moarn” zal nooit weer hetzelfde klinken.

Reacties

reacties