Verdachte (27) vluchtte na de moord op vrouw (21) naar Duitsland

Geplaatst op 7 maart 2022, om 14:55 uur

Leeuwarden – De politie heeft op zondagochtend 6 maart rond 05:00 uur een 27-jarige man uit Leek aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig steekincident in een woning aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.

De hulpdiensten kregen zondag rond 03:36 uur een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een korte hevige brand, die snel geblust kon worden door de brandweer. Volgens omstanders zou er mogelijk een brandbom tegen de zijgevel zijn gegooid, maar dit wil de politie niet bevestigen. Wel zijn er duidelijke brandsporen zichtbaar op de woning.

Dode en gewonden
In de woning troffen brandweerlieden en agenten de overleden vrouw en een zwaargewonde man aan. Later meldde ook het andere gewonde slachtoffer zich bij een ambulance. De slachtoffers betreffen een zwaargewonde 25-jarige man en een gewonde 30-jarige man uit Leeuwarden. De overleden vrouw komt uit Leeuwarden maar de leeftijd wil de politie nog niet kenbaar maken. De identiteit van de omgekomen vrouw kon lang niet worden vastgesteld door de politie. Zondagavond maakte de woordvoerder bekend dat het gaat om een 21-jarige vrouw. De vrouw was woonachtig in Leeuwarden maar komt oorspronkelijk uit Amerika.

Aanhouding
In de loop van de ochtend is de politie een voertuig met daarin een mogelijke verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig is rond 05:00 uur staande gehouden. De 27-jarige man uit Leek kon door de Duitse politie aangehouden worden nabij het Duitse Leer. Bij de Duitse autoriteiten zal een verzoek tot overlevering worden ingediend.

Zie eerdere berichtgeving: Vrouw (21) overleden na steekpartij, twee gewonden en aanhouding verdachte (27) in Leeuwarden

Reacties

reacties