Tientallen vaten chemicaliën aangetroffen in woning in Drachtstercompagnie (Video)

Geplaatst op 30 maart 2022, om 14:42 uur

Drachtstercompagnie – De politie heeft dinsdagavond tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen in een woning aan De Skieding in Drachtstercompagnie.

Het gaat zeer vermoedelijk om grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De politie heeft twee mannen van 34 en 40 jaar uit Den Haag aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is woensdag naar Drachtstercompagnie gekomen om te onderzoeken wat er precies in de vaten zit en waar deze stoffen voor gebruikt kunnen worden. Daarna zullen de experts van het LFO de vaten ruimen en de chemicaliën laten vernietigen.

De brandweer kreeg dinsdagavond rond 19:15 uur een melding van een woningbrand aan De Skieding. Ter plaatse bleek er geen sprake van een brand, maar ging het mogelijk om een rookwolk als gevolg van een chemische reactie. In de woning troffen agenten samen met de brandweer de vaten aan. De woning is daarop meteen afgesloten en er is bewaking ingesteld.

De 34-jarige en 40-jarige mannen uit Den Haag zijn dinsdagavond in de omgeving van de woning aangehouden. Zij zitten vast en ze worden gehoord. De politie doet onderzoek naar de vondst van de chemicaliën. Zo wordt er op de vindplaats forensisch onderzoek verricht. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Reacties

reacties