Stagiair verdacht van misbruik op basisschool in Drachten

Geplaatst op 16 maart 2022, om 11:48 uur

Drachten – Een inwoner van Drachten is maandag aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van een zedendelict waarbij twee leerlingen van het PCBO de Voorde aan de Flevo in Drachten betrokken zijn.

Het zou gaan om een voormalig stagiair. De stagiair was tot eind Januari één dag in de week aanwezig als vrijwilliger. Het zedendelict zou mogelijk hebben plaatsgevonden tijdens schooltijd. Alle ouders zijn zijn dinsdag door de school ingelicht over het voorval.

De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de zedenzaak. De school is enorm overvallen door de situatie. Slachtofferhulp zal voor ondersteuning aanwezig zijn op de school. Het is niet bekend gemaakt hoe jong de twee leerlingen zijn.

In januari werden verschillende basisscholen in Drachten opgeschrikt met een melding van een kinderlokker, die verdachte kon door agenten worden aangehouden.

Verdachte ‘kinderlokker’ aangehouden in Drachten

Reacties

reacties