Politie wil getuige horen in Leeuwarden: treft automatisch vuurwapen aan in auto

Geplaatst op 3 maart 2022, om 16:03 uur

Leeuwarden – Woensdagen gingen agenten op het Cambuursterpad te Leeuwarden aan de deur bij een bewoner die ze wilden horen als getuige in een lopende zaak.

De betrokken bewoner reageerde niet op de deurbel en een agent liep om de geparkeerde auto van de man heen. Op de achterbank van de auto zag de agenten een automatisch vuurwapen liggen. In overleg met de Officier van Justitie werd toestemming gegeven om de getuige aan te houden als verdachte. Na harder kloppen op ramen en deuren werd de deur open gedaan door de bewoner.

De 31-jarige Leeuwarder werd aangehouden voor verboden wapen bezit. De bewoner gaf gelijk aan dat het automatische wapen onklaar was gemaakt en dat hij daarvoor een certificaat had. In de achtertuin van de bewoner werd nog een gestolen bromfiets aangetroffen. Zowel het wapen als de bromfiets zijn in beslag aangehouden voor verboden wapen bezit. De bewoner gaf gelijk aan dat het automatische wapen onklaar was gemaakt en dat hij daarvoor een certificaat had.

In de achtertuin van de bewoner werd nog een gestolen bromfiets aangetroffen. Zowel het wapen als de bromfiets zijn in beslag.

Reacties

reacties