Politie haalt tientallen messen van feestgangers op bij horecazaken

Geplaatst op 30 maart 2022, om 18:13 uur

Drachten – Afgelopen dinsdag heeft de wijkagent van de kaden te Drachten bij de horecaondernemers een ronde gedaan. Hij doet dit om de wapens op te halen die door de stappers meegenomen worden naar de horecagelegenheden.

Op de foto is te zien wat er mee wordt genomen tijdens het stappen. Deze wapens zijn afgenomen sinds de horeca weer open is. Echter, deze wapens zijn niet toegestaan! Er geldt een messenverbod in de horeca. In het kader van dit verbod is er de mogelijkheid om preventief te fouilleren. Mochten de politie iemand tegen komen met een mes op zak, dan kunnen zij verbaliseren op basis van de Wet Wapens en Munitie. Ook bij een huis, tuin en keukenmesje.

Reacties

reacties