Grote brand bij bomenkwekerij in Westerlee: boerderijschuur volledig verwoest

Geplaatst op 5 maart 2022, om 11:40 uur

Westerlee – Aan de Hoofdweg in Westerlee ontstond zaterdagmorgen een grote brand in een boerderijschuur. Rond 11:20 uur werd de brand ontdekt.

De vlammen sloegen snel om zich heen en de meldkamer schaalde daarom op naar grote-brand. De brandweerkorpsen van Veendam, Winschoten en Oude Pekela werden ingezet voor de brandbestrijding.

Bij aankomst van de brandweer stond de schuur van voor tot achter in de brand. De donkere rook trok laag over het dorp. Het woonhuis werd door de vlammen bedreigd, de ingezette brandweerlieden probeerden te voorkomen dat het woonhuis in brand vloog. De bewoners wisten tijdig twee honden uit het woonhuis te halen.

Een ambulance kwam ter plaatse om een betrokkene te voorzien van eerstehulpverlening, de man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag. Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt.

Reacties

reacties