Schuurbrand slaat over op huis in Ureterp (Video)

Geplaatst op 14 maart 2022, om 15:55 uur

Ureterp – Aan de Verbindingsweg in Ureterp is de brandweer maandagmiddag ingezet voor een felle brand die startte achter een woning.

Omstreeks 15:20 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd. Al snel werd opgeschaald naar ‘middel brand’. Vanuit Ureterp, Beetsterzwaag, Drachten, Burgum en Heerenveen werden er brandweerkorpsen ingezet.

De brandweerlieden konden uitbreiding niet voorkomen. De brand begon in een schuur achter de woning, sloeg over naar een garage en vervolgens over naar de woning. Doordat er ter plaatse onvoldoende waterwinning aanwezig was, moesten de waterwagens van Burgum en Heerenveen pendelen.

In de woning had de bewoner een 200 stuks aan verfblikken en spuitbussen opgeslagen. Dit bemoeilijkte de blussing waardoor de brandweer zich terug moest trekken uit de woning. De brandweer is vijf uren bezit geweest om de brand te blussen, het vuur is daarbij wel door de hele woning uitgebreid. De brandweer liet de woning gecontroleerd uitbranden. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Reacties

reacties