Dode en negen gewonden bij ongevallen op A7 bij Heerenveen (Video)

Geplaatst op 27 maart 2022, om 21:57 uur

Heerenveen – Op de A7 bij Heerenveen heeft zondagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden met dodelijke afloop. Tijdens de afhandeling van het ongeval gebeurde er in de file een tweede aanrijding waarbij uiteindelijk negen personen gewond raakten. 

Omstreeks half zeven werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ernstig ongeval bij Heerenveen. Een automobiliste en een vrachtwagen waren daar met elkaar in botsing gekomen. Ondanks de snelle inzet van politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter overleed de 88-jarige bestuurster uit de gemeente Waadhoeke ter plekke aan haar verwondingen.

Door het ongeval was er tussen Joure en Heerenveen een file ontstaan. In de file ter hoogte van Oudehaske  kwamen vervolgens twee voertuigen met elkaar in botsing. Negen personen raakte bij het ongeval gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar beide ongevallen. De A7 werd tijdelijk afgesloten.

Reacties

reacties