Dode en meerdere gewonden bij nachtelijke steekpartij in Leeuwarden

Geplaatst op 6 maart 2022, om 09:28 uur

Leeuwarden – Tijdens een nachtelijke steekpartij in een woning aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden is een persoon om het leven gekomen en zijn twee mensen gewond geraakt. Van wie één zwaargewond.

Rond kwart voor vier werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand. Eenmaal aangekomen bleek er een brand te woeden bij een complex waar zich ook meerdere gewonden in bevonden. De brandweer zette zich in op de blusactie. Volgens omstanders zou er mogelijk een brandbom tegen de zijgevel zijn gegooid, maar dit wil de politie niet bevestigen. Wel zijn er duidelijke brandsporten zichtbaar op de woning.

De ambulancedienst schaalde snel op en vier ambulances werden ter plaatse ondersteund door een traumateam. Voor één van de betrokkene kwam de hulp te laat, het slachtoffer overleed ter plaatse. Een tweede slachtoffer raakte zwaargewond en een derde gewond.

Er is door de agenten één verdachte aangehouden. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd in deze woning, zo zal er forensisch onderzoek worden gedaan en zullen betrokkenen en getuigen worden gehoord. Tijdens de afhandeling van het incident werd een steekwapen aangetroffen.

Update: Vrouw overleden na ernstig steekincident in Leeuwarden; verdachte aangehouden

Reacties

reacties