Brandweer urenlang bezig met volgelopen kelders na diefstal van waterleidingen in Hoogezand

Geplaatst op 25 maart 2022, om 15:42 uur

Hoogezand – Aan de Vondelstraat in Hoogezand heeft de brandweer vrijdagochtend en middag de handen vol gehad. De brandweer was opgeroepen door een bewoner waarvan de kelder vol water stond. Met een dompelpomp heeft de brandweer de honderden liters water uit de kelder van de woning weten te pompen.

Echter bleek al snel dat de oorzaak van het lek niet bij de betreffende woning gevonden kon worden. Beide naastgelegen woningen werden gecontroleerd. Bij één van de woningen bleek na meerdere aanbelpogingen dat de deur niet in het slot zat. Aan de achterzijde van de betreffende woning waren meerdere ruiten vernield en was zichtbaar dat er ingebroken was.

De koperleidingen van de woning en de watermeter zijn uit het pand gehaald waardoor de kelder is volgestroomd met water. Ook in deze woning heeft de brandweer een dompelpomp ingezet om het water er uit te krijgen. Om te voorkomen dat de kelder weer vol stroomt heeft de brandweer met hydraulisch redgereedschap de waterleiding dichtgeknepen.

Nadat de politie een registratie van de inbraak heeft gemaakt heeft een timmerman het pand afgesloten. Het waterbedrijf komt ter plaatse om het lek te verhelpen en een nieuwe watermeter te plaatsen.

Reacties

reacties