Aanhoudingen bij brandstichting en opstootje in Drachten

Geplaatst op 10 maart 2022, om 13:33 uur

Drachten – Door de politie zijn donderdag aan het begin van de middag twee personen aangehouden na een brandmelding aan de Ringweg in Drachten.

Buiten een gebouw was brand gesticht bij een struik tegen het gebouw aan. Het gebouw liep hierdoor schade op. In het gebouw wonen kinderen en jongeren tot 18 jaar die kwetsbaar zijn. Medewerkers van het gebouw hadden zelf inmiddels de brand geblust. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

Door de politie is met moeite de brandstichter opgepakt omdat de woongroep zich ging verzetten tegen deze aanhouding. Nadat de verdachte door agenten was geboeid, ontstond opnieuw een schermutseling. Door de agenten is toen een tweede persoon aangehouden vanwege openlijke geweldpleging.

Of er nog meer personen zijn aangehouden of aangehouden gaan worden is onbekend.

Reacties

reacties