Wegen afgesloten door hoge waterstanden

Geplaatst op 21 februari 2022, om 19:26 uur

Boerakker – De provinciale weg N388 is vanaf maandag 21 februari 15.30 uur tot nader order afgesloten tussen de aansluiting met de A7 bij Boerakker en de aansluiting met de N980 bij Sebaldeburen. 

De tijdelijke weg bij Bakkerom, die is aangelegd voor werkzaamheden aan de brug en stuw, is beschadigd. Door de vele regen van de laatste dagen en het hoge waterpeil is de dijk waarop de tijdelijke weg ligt, verzadigd en beschadigd. De fundatie onder de weg is niet sterk genoeg. Het is nog niet duidelijk hoe lang de reparatiewerkzaamheden gaan duren.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de provinciale weg N980 via Sebaldeburen, Grootegast, Doezum, Kornhorn en Noordwijk. Ook De Tenten bij Grootegast is afgesloten in verband het overpompen naar een ander gebied. De Kaleweg bij Doezum is ook afgesloten. De weilanden langs de Kaleweg zijn door de buien van de storm onder water gelopen. Het overtollige water wordt door de buis over de weg naar de Doezumertocht gepompt.

In de stad Groningen geldt maandagavond vanaf 21:00 uur algeheel vaarverbod. Ook de bruggen blijven dicht.

Reacties

reacties