Verhuisplannen? Zo zorg je goed voor je inboedel

Geplaatst op 28 februari 2022, om 14:09 uur

Regio – Je bent zuinig op je spullen. Als er een vlek op de bank zit dan dep je eerst voordat je met schoonmaakazijn aan de slag gaat, je kasten en eettafel verzorg je met de beste olie en je vloerkleed reinig je met een stoommachine.

Maar als je gaat verhuizen, dan gebeurt er ineens een heleboel tegelijk. Hoe kun je in zo’n stormachtige periode, waarin je spullen ineens van hand tot hand gaan goed voor je inboedel blijven zorgen?

Wat als je nieuwe huis nog gebouwd moet worden?
Verhuizen is een hoop gedoe. Je moet je eigen huis voor een goede prijs verkopen en je nieuwe huis voor een goede prijs weten te bemachtigen. En dan moet het je ook nog eens door de bank gegund worden. Als al het bieden, bezichtigen en onderhandelen voorbij is kun je niet wachten om in je nieuwe huis te trekken. Maar soms is dat nieuwe huis nog niet klaar, omdat hij nog gebouwd wordt en moet je wel je oude huis uit, omdat de nieuwe bewoners erin moeten.

Veel mensen kiezen dan voor een huurwoning of een vakantiehuisje om de tijd te overbruggen. Maar als je in een al gemeubilaird vakantiehuisje trekt, of een tijdje in een kleinere huurwoning moet verblijven, wat doe je dan met je inboedel? Simpel: je zorgt voor een goede opslagruimte.

Waarop letten bij het kiezen van een opslagruimte?
De ene opslagruimte is de andere niet. Je wil natuurlijk dat je spullen veilig achter slot en grendel staan en niet Jan en alleman zomaar tussen jouw meubels, kleding en fotoalbums kan rondneuzen. Maar behalve een goed slot is er nog meer waar je op moet letten bij het uitzoeken van een opslagruimte:

Oppervlakte
Je wil natuurlijk genoeg ruimte hebben om je spullen veilig op te kunnen slaan. Maar bedenk goed dat je niet alles naast elkaar hoeft neer te zetten. Zeker als je veel spullen in dozen hebt zitten kun je verticaal ook een hoop kwijt. Kijk dus niet alleen naar de breedte van de opslagruimte maar ook naar de hoogte.

Verwarmd of niet
Er bestaat een verschil tussen verwarmde opslagruimtes en opslag zonder verwarming. Het nadeel van die laatste is dat vocht meer kans krijgt, wat voor schimmel kan zorgen. Een verwarmde opslag zorgt ervoor dat je spullen mooi blijven en schimmel geen kans maakt.

Locatie
Zeker als je af en toe nog bij je spullen wil kunnen, is het handig om een opslagruimte te zoeken in de buurt. Woon je in Aalsmeer dan zoek je dus op opslag Aalsmeer. Zo’n ruimte in de buurt is bovendien prettig als je je spullen moet verhuizen naar je nieuwe huis, want vaak moet er een aantal keer heen en weer gereden worden om alle goederen van a naar b te krijgen. Dat kost een hoop tijd, waar je tijdens een verhuizing toch al niet teveel van hebt.

Voordelen van een opslagruimte
Een opslagruimte huren kent veel voordelen. Je spullen staan veilig opgeborgen en niet in de weg. Daardoor worden ze zo min mogelijk verplaatst en dat zorgt voor zo min mogelijk schade. Je krijgt de meubels in dezelfde staat terug, als dat je het in de opslagruimte hebt gezet. Zo weet je zeker dat je oude meubels in piekfijne staat in je nieuwe huis geplaatst kunnen worden, zodat je meteen helemaal thuis voelt.

Foto: Pexels

Reacties

reacties