Uzi-machinepistool, gasrevolver en tiental andere imitatiewapens aangetroffen bij 50-jarige Winschotenaar

Geplaatst op 25 februari 2022, om 13:30 uur

Winschoten – Een 50-jarige inwoner van Winschoten is door agenten aangehouden voor illegaal wapenbezit.

Tijdens het verhoor bekende hij ook een brandstichting. Bij de man werden diverse nep-vuurwapens, messen en een gasalarmwapen gevonden. De brand zou hij hebben gesticht bij het huis van een buurtgenoten die bij de politie geluidsoverlast had gemeld.

Over de bewoner uit de zogenoemde Zeeheldenbuurt kwamen de laatste tijd diverse meldingen over geluidsoverlast bij de politie binnen. Ondanks regelmatig bezoek door agenten, bleven de meldingen aanhouden. De man kreeg een proces-verbaal voor de geluidshinder. Echter bleek er die avond een brand te zijn ontdekt bij een medebewoonster in de flat. Bij haar voordeur lag een zak met kleding die in brand tegen haar deur aan stond. De vrouw wist de vlammen te blussen.

Onderzoek na melding vuurwapens
De dag erna kregen wij een tip dat er diverse vuurwapens bij de man zouden liggen. Bij een huiszoeking werd een tiental namaak wapens gevonden die er bedrieglijk echt uitzagen. Ook werd een gasrevolver in beslag genomen.

De Winschotenaar bekende tijdens de verhoren de brandstichting bij de buurtgenoot. De wapens had hij naar zijn zeggen als liefhebberij verzameld. De man wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid, die beslist of de man nog langer vast blijft zitten. Op de foto een van de gevonden imitatiewapens, een bedrieglijk echt Uzi-machinepistool.

Reacties

reacties