Storm Dudley veroorzaakt veel schade in Noord Nederland (fotoserie)

Geplaatst op 17 februari 2022, om 14:37 uur

Noord Nederland – Storm Dudley heeft woensdag laat op de avond en donderdag voor veel schade meldingen gezorgd in Drenthe, Friesland en Groningen.

De brandweer werd meerdere keren opgeroepen. In Scheemda is een tuinhuis weggewaaid waarna deze door de brandweer werd afgebroken. Bij Broek vielen woensdagavond twee bomen om door de harde wind. Net buiten Joure werd een fietspad geblokkeerd door een omgevallen boom.

In Emmen was door de harde wind het dakleer van een woning gewaaid. De brandweer werd hiervoor ingezet.

Zie hieronder voor een fotoserie van een aantal meldingen woensdagavond en donderdag:

Op de Hegebrechsterleane in Drachten lag woensdagavond een boom over de weg. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. De weg was tijdelijk afgesloten. Foto: Maurice Hamming.

Donderdagochtend werd de brandweer nog meerdere keren opgeroepen voor een aantal stormschade meldingen in de drie provincies. Zo vielen bij Oudehaske hoogspanningskabels naar beneden.

Op de Zijtak West bij Nieuw-Amsterdam waren meerdere bomen over de weg gevallen. De brandweer en de gemeente hebben de weg weer vrij gemaakt. Even later werd de brandweer weer opgeroepen voor dezelfde straat. Toen bleek er een stuk van gevelbekleding losgeraakt. (Foto’s Fabian Grave)

In Hoogezand bleek aan de Burgemeester van Roijenstraat Oost bij een woning een windveer en een aantal dakpannen los te zitten. Verderop bleek ook een boom tussen twee voortuinen te liggen en gedeeltelijk tegen een gevel.

De brandweer heeft gecontroleerd of er een gasleiding was geraakt door de boom. De gemeente heeft de boom in stukken gezaagd. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

Aan de Bartholomeus van der Helststraat in Hoogezand was een stuk van het dak van een flat losgekomen. De brandweer heeft via een hoogwerker een controle uitgevoerd maar zijn onverrichter zaken naar de kazerne gegaan. Het incident is overgedragen aan de woningbouw. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

Door de harde wind zijn op een schip bij Westerbroek meerdere containers omgevallen tegen een kraan. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

In Sappemeer aan de Noorderstraat was door de harde wind een stuk van een schoorsteen losgeraakt van een woning. De brandweer heeft de kap van de schoorsteen verwijderd omdat het voor gevaarlijke situaties zorgde. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

Aan de Martin Luther Kingstraat in Hoogezand bleken een aantal zonnepanelen los te zitten op een dak bij een woning. Door de brandweer zijn deze losgemaakt. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

In Drachten lagen op een woning enkele losse dakpannen aan de Gerben van Manenstraat. De brandweer heeft met een hoogwerker de pannen weer goed neergelegd. Een auto raakte beschadigd door de vallende dakpannen. (Foto’s: Maurice Hamming)

Heerenveen – De brandweer werd donderdagmiddag opgeroepen voor een stormschade melding aan de Trambaan in Heerenveen. Bij een gebouw bleek een kapotte glasplaat te zijn. Vanwege de veiligheid werd het glas verwijderd. (Foto: Ricardo Veen)

Leeuwarden – Aan de Waterbies in Leeuwarden is de brandweer ingezet voor losse dakpannen van een woning.

Omstreeks 15:40 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd. Op een woning aan de Waterbies waren dakpannen zijn losgeraakt. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld waarna deze retour konden. (Foto’s Ate Atema)

 

Sappemeer – Aan de Azaleastraat in Sappemeer is de brandweer in actie gekomen voor een loszittende dakrand.

De dakrand van een gebouw liet los waarna de brandweer omstreeks 15:40 uur werd gealarmeerd. De brandweerlieden hebben de dakrand weer vastgeschroefd waarna de inzet voorbij was. (Foto’s 112midden-groningen.nl)

Finsterwolde – De brandweer is ingezet voor stormschade aan een dakkapel aan de C.G.Wiegersweg in Finsterwolde.

Omstreeks 16:00 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd. Op een dakkapel raakte een plaat los. De brandweerlieden hebben de situatie veiliggesteld waarna deze weer retour konden. (Foto’s Noordernieuws)

Leeuwarden – De brandweer moest ook in actiekomen aan de Roptastate in Leeuwarden.

Omstreeks 16:05 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd. Bij aankomst bleken er enkele dakpannen los te zijn geraakt waarna de brandweer de situatie heeft veiliggesteld. (Foto’s Ate Atema)

In Oude Pekela aan De Savornin Lohmanlaan dreigde een boom om te vallen. Door de brandweer is de boom voor de zekerheid in stukken gezaagd. (Foto: Quintin Stoetman)

Reacties

reacties