Nederland sluit luchtruim voor Russische toestellen

Geplaatst op 27 februari 2022, om 13:30 uur

Regio – Ook Nederland sluit luchtruim voor Russische toestellen, andere landen deden dit afgelopen dagen al.

Na België en Duitsland en andere Europese landen sluit nu ook Nederland het luchtruim voor Russische toestellen. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zegt dat er in het Nederlandse luchtruim geen ruimte is voor een regime dat onnodig en bruut geweld toepast. Nederland bereidt zich voor om het luchtruim vanavond te sluiten.

Update:
Het Nederlandse luchtruim is vanaf 16.00 uur gesloten voor Russische vliegtuigen. Dat twitterde minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) zojuist. Eerder was er sprake van dat het luchtruim pas vanavond zou worden gesloten, maar de sluiting is dus naar voren gehaald.

Dit maakte Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers zondagmiddag bekend op twitter.

Reacties

reacties