Kringloopwinkel volledig uitgebrand in Dokkum; naastgelegen appartementencomplex ontruimd (video)

Geplaatst op 27 februari 2022, om 07:00 uur

Dokkum – De brandweer is zaterdagavond ingezet voor een uitslaande brand bij een kringloopwinkel aan De Polle. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden bleek het pand al volledig in brand te staan. 

Rond tien voor twaalf werd de brandweer opgeroepen. Al vrij snel bleek dat het pand volledig in brand stond en werd er opgeschaald naar Middelbrand en vervolgens naar zeer grote brand en GRIP-1. Vanaf verre afstand was de brand dan ook te zien. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden kon de kringloopwinkel al als verloren worden beschouwd. Er werd vervolgens ingezet om verdere uitbreiding te voorkomen.

Een naastgelegen appartementencomplex werd ontruimd. Bewoners werden opgevangen in het politiebureau. De bewoners hebben vervolgens de nacht moeten doorbrengen bij een familielid of in een hotel.

Rond half drie werd het sein brandmeester gegeven. De brandweerposten van Dokkum, Damwald, Anjum, Ternaard en Burgum bezig geweest met het bestrijden van de brand. De eerste eenheden konden rond 03:00 uur weer retour. Het nablussen van de brand zal nog enige uren duren.

Reacties

reacties