KNMI geeft code rood af voor Friesland; bel alleen 112 bij noodsituaties

Geplaatst op 18 februari 2022, om 11:01 uur

REGIO – Het KNMI heeft voor de provincie Friesland en de Waddeneilanden code rood afgegeven.

Het weeralarm geldt vanaf 14:00 uur en duurt tot het einde van de avond. De hele middag worden er windstoten tot 120km/u met uitschieters tot 140 km/u verwacht.
In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt de storm weg en neemt de wind af.

Maatregelen

In verband met de storm werden al diverse maatregelen genomen. Zo rijden de treinen van NS en Arriva na 14:00 uur niet meer. De bussen blijven vooralsnog wel rijden, maar er wordt per lijn gekeken of het nog veilig kan.

Ook beginnen op de meeste scholen de voorjaarsvakantie eerder, om leerlingen en medewerkers veilig thuis te kunnen laten komen.

112

Bij hevige regelval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Bel bij situaties die niet levensbedreigend zijn daarom 0900-0904, zodat de lijn van 112 vrij blijft voor levensbedreigende en acute zaken. Bij situaties die geen gevaar opleveren, zoals een omgevallen boom in de berm kunt u contact opnemen met de gemeente. Betreft het een ongevaarlijke situatie in uw woning of tuin, dan kunt u zelf maatregelen nemen.

Bel bij twijfel altijd 112 !

Reacties

reacties