Automobilist verlaat plaats ongeval na botsing met ambulance

Geplaatst op 13 februari 2022, om 12:11 uur
Groningen – Zondagochtend heeft een automobilist een plaats ongeval verlaten nadat deze in botsing was gekomen met een ambulance in de binnenstad.
De bestuurder van het voertuig raakte in botsing met de ambulance waarna de automobilist verder reed. Echter bleef zijn achterbumper op de plaats van het ongeval achter. Later werd gezien dat mensen de achterbumper kwamen ophalen en konden deze worden gevolgd in de richting van het voertuig. Het voertuig werd aangetroffen in een straat net buiten de binnenstad.
Bij het voertuig werden ook een aantal personen aangetroffen. Echter kon niemand aangeven wie de verantwoordelijke was. Een getuige kon dit wel, het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van de stad. Bij deze man is een blaas-/ en speekseltest afgenomen, deze testte positief op drugs en alcohol.
De 19-jarige is aangehouden ter zake het verlaten plaats na ongeval en het rijden onder invloed. Ook op het bureau weigerde de man een bloedproef. Het rijbewijs is ingevorderd en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Reacties

reacties