Anonieme tip: politie rolt hennepkwekerij met 900 planten op in Assen

Geplaatst op 15 februari 2022, om 17:29 uur

Assen – De politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Havenkade in Assen. In het gebouw troffen agenten een hennepkwekerij met ongeveer 900 planten aan.

Woordvoerder José van Gijssel zegt dat de politie aan het begin van de middag een anonieme tip kreeg over de hennepplantage. Daarop kwam de politie naar de locatie met zeker zes politievoertuigen. “Rond half twee zijn wij het pand binnengevallen en troffen wij de kwekerij aan. In het pand is niemand aangetroffen. We zijn een onderzoek gestart om de eigenaar van het pand op te sporen.” Medewerkers van netwerkbeheerder Enexis en Waterleidingmaatschappij Drenthe hebben in het pand de energie- en waterleidingen afgesloten. De politie heeft alle planten en overig materieel in beslag genomen.

Agressieve man vlakbij pand aangehouden
Een paar uur na de inval hielden agenten vlakbij het pand een man aan, omdat hij zich agressief gedroeg tegenover de politie. Volgens Van Gijssel is het niet bekend of het gedrag van de man en diens aanhouding wat te maken heeft met de inval. ,,Daar doen wij op dit moment onderzoek naar.”

Reacties

reacties