Vrijwilligers Search And Rescue Team treffen vermiste vrouw uit Heeg levend aan

Geplaatst op 29 januari 2022, om 23:19 uur

Heeg Zaterdagmiddag kreeg het vrijwillige Search And Rescue (SAR) team de oproep om de politie te assisteren bij een vermissing van een 47-jarige vrouw uit Heeg.

De vrouw was sinds vrijdag 28 januari als vermist opgegeven door familie. Binnen twee uur waren de vrijwilligers ter plaatse in Heeg met quadrijders, het specialistisch team SAR Nederland en een sonarboot van 112-Water. SAR Nederland is een non-profit organisatie met als doel om vermiste personen op te sporen met een team op het water en/of op het land.

Het team heeft met grote nauwkeurigheid de zoekactie uitgevoerd, tijdens deze actie werd de 47-jarige vrouw rond 19:25 uur aangetroffen. De vrouw bleek onderkoeld, maar verder in goede gezondheid.

Nadat het SAR-team eerste hulp had toegepast, is de vrouw overgedragen aan de ambulancedienst en de politie. Het is niet de eerste keer dat het SAR-team succesvol wordt ingezet bij een dergelijke zoekactie. De politie heeft in het noorden niet de capaciteit om zelf een dergelijke zoekactie op te starten.

Reacties

reacties