Verdachte ‘kinderlokker’ aangehouden in Drachten

Geplaatst op 19 januari 2022, om 18:41 uur

Drachten – De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke kinderlokker in Drachten. Ouders van verschillende basisscholen hebben een mail ontvangen van het bestuur over een incident dat zich vorige week heeft afgespeeld.

Een man in een busje zou vorige week vrijdag bij OBS de Bolder kinderen hebben aangesproken om ze naar huis te brengen. Hij zei daarbij dat hij een vriend van de ouders is. De aangesproken kinderen zijn niet op de man ingegaan en hebben hun verhaal aan hun ouders gedaan.

Het incident speelde zich af in de wijk Folgeren. Het bestuur van de scholen waarschuwt de ouders in de mail dat het zich ook op andere locaties kan afspelen en vraagt hierbij waakzaam te zijn. De kinderen zijn op de school door de leerkrachten geïnformeerd en hebben instructies gekregen wat te doen als ze aangesproken worden.

De wijkagent, Jennie Dijkshoorn, heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan een school om nadere informatie te verzamelen voor het onderzoek. Indien ouders informatie hebben worden zij gevraagd dit te delen met de schoolleiding en/of de politie via het algemene nummer 0900-8844.

De persvoorlichter, Ingrid Coenen, van de Politie Noord-Nederland laat het volgende weten: “Er is melding gedaan van een kind dat is aangesproken door een man in een busje, kind is daar niet op in gegaan. Op dit moment is er één melding gedaan. De politie start hier een onderzoek naar”

Op basis daarvan van een getuigenis is de bestuurder van het busje zojuist aangehouden op verdenking van poging tot onttrekking aan het ouderlijk gezag. De recherche zal de man horen.

Reacties

reacties