Lichaam vermiste Belgische jongen (4) gevonden in Zeeland

Geplaatst op 17 januari 2022, om 22:57 uur

Zeeland – In Zeeland is het lichaam gevonden van het 4 jarige jongetje uit België die sinds woensdag werd vermist. 

De jongen was afgelopen week voor het laatst gezien in het Belgische Sint-Niklaas, samen met een 34-jarige Belg. Deze werd vandaag aangehouden in Meerkerk. De auto van de man werd gevonden in Gorinchem. De 4-jarige werd daar niet aangetroffen.

De man is verhoord door de politie, maar ook daaruit werd niet duidelijk waar het kind verbleef. De politie verstuurde aan het begin van de avond een Amber Alert, een opsporingsbericht dat wordt uitgegeven als een vermist kind in gevaar is. Rond 22.30 uur meldde de politie dat het lichaam van de jongen was gevonden.

De 34-jarige Belg die vanmiddag werd aangehouden is Dave De K. Volgens de moeder van het kind paste de man regelmatig op de jongen en zijn zusje. De bedoeling was dat hij het kind afgelopen donderdag naar het kinds opa en oma zou brengen, dat gebeurde niet. Afgelopen weekend deed de moeder aangifte van de verdwijning.

De K. is volgens Belgische media eerder veroordeeld voor de fatale mishandeling van een jongen van 2, in 2008. Hij kreeg daarvoor tien jaar cel. De K. is sinds 2018 op vrije voeten.

Reacties

reacties