KNMI geeft code oranje vanwege zware windstoten storm Corrie

Geplaatst op 30 januari 2022, om 18:32 uur

Friesland – Het KNMI heeft voor de provincie Friesland maandagochtend code oranje afgegeven. Dit vanwege mogelijk zeer zware windstoten van de storm Corrie.

De windstoten komen uit een noordwestelijke richting. Met name in de tweede helft van de ochtend heeft het noordwesten van het land te maken met zeer zware windstoten van 90-110 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor.

Dieper landinwaarts worden zware windstoten van 75-90 uur verwacht, hiervoor geldt een code geel. Met name het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Maandagmiddag nemen de windstoten geleidelijk weer af.

Reacties

reacties